Tuesday, 13 December 2011

more snaps

salam..ptg td balik dr klinik irdina...erm, snap picture jap.
saje nk test sejauh mana Lumix blh 'pergi'...

mula2 amek gmbr ni..

 pastu, zoom smpai maximum...n hasilnya...

wah!saya blh snap picture sejauh ini tanpa perlu keluar dr pintu grill umah saya!

till then, see u again.. :)

Monday, 12 December 2011

first photo snap

After 1 week, stll experimenting with the new Lumix..erm, among best photos shot....

-- Irdina with her toy --

-- macro effect --

-- nampak menyelerakan tak?? --

-- lenanya tido.... --
 blum berkesempatan lg nk shooting outdoor..harap2 blh dpt scene/shot/angle menarik...

Tuesday, 6 December 2011

Cinta Sampai Syurga

Seketika bertamu d Putrajaya..


video

Monday, 5 December 2011

Suatu ketika dulu...

video

Terkenang masa ber'chenta' dolu2..huhu....



Sunday, 4 December 2011

Panasonic Lumix FZ100

Salam semua....

Semalam 4Dec2011, kami sekeluarga berkesempatan 'outing' lagi. kali ni destinasi dituju ialah KLCC...sempena PIKOM PC Fair kt sana.

Tujuan asalnya nk g cari printer..kata Abah Irdina, sbg persediaan utk Ummi Irdina nk belajar bln 2 nnti. erm,thanks for your concern my dear.

Nk smpai ke tpt fair tu bkn main jauh jalan. Irdina dikendong Abah, umur 6bulan Irdina dh sampai KLCC.sampai sana, tgk2 or survey2 dulu, mana printer yg berkenan di hati. tp dh g 2,3 tpt blum ada yg btl2 berkenan. pastu, Abah Irdina ckp dia nk tgk kamera..so,g survey2 kamera plak, until dpt satu offer yg menarik!

Beli kamera, dpt free printer. Abah Irdina dh excited...n xlama pastu, kami pulang bkn shj dgn printer baru, malah kamera baru jgk!



Weehoo...seronoknya!pasni, blh la ber ekspresi n berkreatif dgn kamera baru..bsama cik abang, memandangkan kami punya minat yg sama, iaitu photographying... terima kasih Abang...

Set Makan Irdina

Minggu lepas kami sekeluarga g jalan2...saje spent time togather sambil membeli sedikit keperluan.
Mula2 g IKEA kt Mutiara Damansara. Abah Irdina nk cari kabinet utk letak kt dapur n kabinet buku, juga bbrp rail langsir.

Tgh belek2 brg n jenjalan tu, ternampak 1 set brgn yg unik..kt area brgn kanak2, perati btl2 rupenye set makan baby. terus amek letak dlm troli. (huhu,tanpa pengetahuan Abah Irdina).

Bila sampai umah, Abah Irdina plak teruja tgk set makan yg comel tu..inilah dia.....


Harap2 Irdina suka n dpt makan dgn berselera. ;)

Slideshow

Salam sejahtera...

dh 2 hari sy duk try2 nk masukkan slideshow gmbr dlm blog ni...kt tpt widget,tp xdpt.adoyai....!
with the help of youtube video,sy blaja macamane nk masukkan slideshow kt post mcm kt bwh ni..
enjoy it!

Friday, 2 December 2011

Kenangan Terindah

haha...saya baru n belajar buat video..mungkin dh jauh ketinggalan kot, tp xpe.
dulu dh try buat tp byk limitation. skrg nk try lg..

ni video pertama saya, diterbitkan semalam...

video

Thursday, 1 December 2011

Krisis susu

alhamdulillah...syukur ke hadrat Allah taala...

2 minggu lepas, sy mengalami kemelut / krisis susu. dek kerana byk masalah problem yg terjadi ms tu, motivasi diri sgt rendah n penghasilan susu juga kurang. n motivasi utk mengepam susu sgt kurang..daripada stock dlm 10-12 pek dlm freezer,semakin hari semakin berkurang hingga tinggal 1 pek je.

bila keadaan dh jadi mcm tu, saya mula jadi x keruan..buntu.macamana saya nk cover balik ni? susu yg sy pam hari ni, hanya akan dibekalkan ke nursery esoknya. x perlu letak dlm freezer pn. itu pun kl ada masa nk pam. kadang2 kt opis, byk urusan n sy mengalami sedikit perselisihan dgn bos,so saya risau kalau2 masa mengepam yg saya amik kt opis, akan jd isu nnti.

Saya serba salah, n keliru..mana satu saya nk buat..kalau x pam,nnti xde bekalan susu utk esok..apa baby sy nk minum?biasa saya pam 1 kali sblm blk, tp kl saya ada hal n terlebih masa sket, saya akan terlambat utk menjemput puteri kesayangan saya d nursery. tension! malam pula, saya yg kepenatan bekerja ditambah lg bebanan perselisihan dgn bos saya, saya selalu tertido keletihan.

Masa tu, saya rasa mungkin perjuangan saya menyusukan baby saya dgn susu ibu hanya setakat itu shj. saya standby susu formula utk dibekalkan ke nursery..maafkan Ummi Irdina! rasa bersalah kt baby saya, tp saya rasa dh xlarat..

Hari demi hari, saya tangguh2kan memberi susu formula kepada baby saya...duk terfikir2,betul ke tindakan saya ni?n so far alhamdulillah, masih ada bekalan susu utk baby saya. Allah bantu saya..sehinggalah bbrp mslh dapat diselesaikan, dan saya sudah biasa dgn 'teknik' mengepam terbaru...iaitu pump today for tomorrow. saya hanya perlu disiplin kan diri, n cuba jgn tension2.pam je,kalau ada balance, simpan buat stok. kalau xde, syukur cukup utk hari esok.

Alhamdulillah..lama kelamaan semangat saya makin pulih...dgn pertolongan n semangat yg diberikan oleh bbrp org kawan n sedara2 saya. kata mereka...IRDINA IS YOUR SEMANGAT!

Bila berkongsi masalah dgn ibu2 lain, rupa2nya bkn saya seorg yg mengalami situasi mcm ni. setiap ibu ada ujian yg Allah berikan, untuk menguji sejauh mana semangat mereka utk menyusukan baby dgn susu ibu.

Alhamdulillah..genap umur Irdina 6bulan, saya berjaya menyusukannya dgn BM..thank you God, thank you friends! Semoga saya terus diberikan semangat untuk menyusukan Irdina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...