Tuesday, 30 October 2012

Aktiviti bercucuk tanam


 Salam semua....entry kali ni fresh sket, penuh dgn kehijauan. erm,alkisahnye kami br blk dr kampung, n dh jadi kebiasaan, husband akan kutip benih2 pokok dr kampung utk tanam kt laman umah kami. yelah, kalau nk beli kt nursery pokok kt sini, high cost. jadi, mana yg blh angkut, kasi angkut la...sampai penuh bonet kete..

 -( antara pokok-pokok....sumernye diangkut ngan kete,sampai penuh bonet )-

keesokan harinye, bermulalah aktiviti bercucuk tanam...sumer husband yg buat memandangkan sy nk bawa perut pn dh xlarat.huhu..ada macam2 pokok kampung, saje bg hijau sket laman ni..barulah tenang n redup sket kawasan umah.

-( pokok pisang n lengkuas )-



-( pokok pandan )-

-( pokok kantan )-

-( pisang lagi )-

-( pokok kari )-

ada lagi pokok kelapa dlm 10 batang....yg ni kami tanam kt luar pagar. so, sesi fotografi xdptlah nk dijalankan. harap2 menjadilah pokok2 ni..n membuahkan hasil nnti..


Thursday, 4 October 2012

Second Pregnancy - Part 4


Assalamualaikum semua...
coretan ttg second baby bersambung lg slps entry yg dulu tu...dh dkt 2bln dh rasanya x update..


 BSP REGULAR CHECKING

spt. yg diketahui, ummi kena cek BSP 2weeks once. bila dh balik seri pristana ni, agak susah la nk g klinik slalu. lagipun, klinik yg dekat ni, xleh terima kes ummi, katanya bkn kawasan dia. so, kena pegi klinik yg jauh sket, dlm 20km dr umah... kalau naik kete, dlm 30minit br sampai. so, bayangkanlah kalau dlm sehari nk pegi 4kali ulang alik, byk consume time.. minyak kete dsb. kebetulan, a fren of mine, ada beli mesin cek BSP ni n blum smpt guna, dia miscarriage plak. so, after borak2 time melawat dia tu, dia offer la mesin tu kt ummi. hurm, mcm bagus jgk...

lepas dh confirmkan ngan klinik yg BSP ni blh cek sdiri kt umah, br lah decide nk beli je mesin tu ngan fren ummi ni. haa, ni dia mesin nye...


maknanya, ummi kena cucuk jari sdiri la... n take reading sdiri 4kali sehari tu. pastu, keesokan harinye, br g klinik review reading tu ngan doktor. alhamdulillah... dh berkurang sket beban.

so far, setakat hari ni dh 2 kali cucuk jari sdiri.. ok je. xdelah sakit pn...


PERKEMBANGAN BABY

last 2 weeks, ada scan lagi. kali ni f.o.c sbb klinik kesihatan yg jauh dr umah tu, ada mesin scan. scan punye scan, akhirnya doktor revise plak EDD, tolak blk 2weeks, sbb ukuran baby time tu kecik. patutnye masa scan tu dh 29weeks, tp bila scan kuar 27weeks. doktor suspek mungkin tersalah kira. jadinye expected to deliver in mid-nov. ( kalau dpt date 12.12.12 cantik jgk ni! ). so far walaupun baby kecik, tp segalanya ok. position pn ok.. alhamdulillah...


erm, rasanya smpai takat ni dulu utk kali ni. actually smlm br lepas check-up lg n ada sedikit bad news, tp... nantilah citer ;(



< to be continued... >

Monday, 1 October 2012

Happy 2nd Anniversary

video

Assalamualaikum n salam sejahtera...

Haa..dh lama sesangat nye x update blog. erm, ntahla..bz sket dlm sebulan neh. ok, sbg hadiah nye, diharapkan sudilah menonton secebis video kenangan kt atas tu. actually bingkisan ni disiapkan sempena our 2nd anniversary last july (specially dedicated to my hubby Sahrodin Abd Kadir yg masa tu ada jauh kt perantauan). tp, skrg br blh jadikan dia sbg video..n kt atas tulah hasilnye..

enjoy!


@@@ thanks for viewing @@@


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...