Thursday, 23 February 2012

Hari Pendaftaran di UTM International Campus KL

Setelah hampir seminggu, hari ni br berkesempatan buat entry ni.

Alhamdulillah, pendaftaran pd 18 Feb 2012 berjalan lancar. bgerak ke UTM IC KL dlm kol 930am, smpai sana kol 10++. dh ramai org, tp xdela seramai hari pendaftrn degree kot. just follow dia nye flow.. n dkt kol 12tghr settle. hurm, igtkn sampai situ je, upenye ptg ada briefing sket. unexpected n actually dh ada plan lain ptg tu, tp kena lah attend briefing tu kn.





thanks a lot to my hubby sbb setia menunggu n take care his "daddy's girl".. n credit jgk sbb tlg amek gmbr step-by-step ni..huhu



n lastly..this is me after bergelar postgraduate student...alhamdulillah..





the briefing last at 530pm...pastu, kami meneruskan plan yg tertunda td tu...

:: thanks for reading ::  :)

PHOTO SNAP

Salam sejahtera semua...

dh lama xde entry. busy sket skrg.. hurm, this time xde karangan pnjg2.. hehe, just nk share 1 photo snapped last Saturday. eventho lovely camera dh gone, tp alhamdulillah still blh berekspesi dgn N79 ku yg tersayang nih. byk btl jasa 'beliau'..


gmbr ni guna macro effect.. jelas kelihatan titis2 hujan.. (ntahapapa)... dah...

Saturday, 11 February 2012

Favourite Irdina

feeling bad...

slm everybody..

which one is correct...feeling bad or bad feeling? huhu.. no matter which one is, what i know right now my feeling is not ok. few things happened recently make my life messy and fussy. feel like i need to find myself back.. put it back on track.

i remember one day after my resignation, i have said " i'm finding myself".. my meaning is that i want to muhasabah myself after a long2 time have ignore it. my plan is maybe to do S.W.O.T and be like I were 10 years ago.

but, suddenly something happen.. i dont know, lots of memories for these few years have been erased. when my hubby's labtop has been stolen and also our lovely digital camera, i found out lots of pictures have gone with them. i do have backup but not all of them. feel regret? yes, of course! latest photos captured especially the one from the camera dont have backup. luckily i already uploaded some of them in the facebook. but, still my heart feel unhappy. my hubby's photos all gone..my photos with Spirit Aerosystems.. with MPC.. irdina's one month progress photos n videos..all songs.. when thinking of them all, feel very sad. those memories can't be retrieved back!

and, at the same time, my phone got problem. suddenly the keypad problem.. even i still can use n type, but it always hang so that i need to restart to continue my business. after few times trying, i realize that i need to type message very slowly to avoid from stuck again. letter by letter, but if it is not my luck, it stuck also! sabar jela.. in the trauma condition like this, phone is very important, especially when my hubby's not around..and anything happen, i need the phone. i cannot wait n proceed to repair it. the repairer said, it's software problem. ok, let them settle..after 30 minutes, i came back to the shop and see, my phone has changed. they already reset my phone and guess what? all phone numbers, messages, calendars, notes have gone! sadly when i test the phone, the problem is still there..not settled. very sad..they said maybe i need to change the hardware and it may take 1 day of service. maybe next time...so come back home sadly, and my heart feels very bad. luckily i already wrote down all telephone numbers and notes in my book, but it's difficult also to set them again , since i need to type using keypad. when i tried it, it keep on stuck and stuck again. as for messages, i don't know..lots of messages i kept there..all bring their own memories, but now the inbox and myfolders are empty. thus, my heart also feel empty, just like the inbox..huh..

so now, what should i do? i need to rearrange all remaining photos...the backup from my pendrive, latest from my phone and also the one i uploaded in fb. but, after 1 week, i do nothing. my mind and heart stuck like my phone..still don't have spirit and heart to do it. the labtop and phone just like a new one - no identity. i need to put identity to both of them again..so that i can feel the sense of belonging, that the phone is mine, and the labtop is mine. do i need to find myself again?

after all, this is just what my heart feel rite now..just sharing here, hope it will get some sort of 'spirit' to live...again...

Thursday, 9 February 2012

Perkembangan Irdina

Assalamualaikum pembaca yg dihormati... trima kasih krn sudi menjenguk blog sy... ;)

dh seminggu spend masa ngan anakanda kt umah, best sbb blh tgk perkembangan dia dr sehari ke sehari. kl dulu time keje, blk2 dr nursery terus dia nk tido. sempatla main sekejap. even kl dia berjaga mlm pn, just nangis2 je..huhu

what is fun, skrg sy blh  bg irdina mkn..kl dulu test bg nestum time weekend 2hari je. pastu, terus bg kt nursery. tp bila follow up blk ngan nursery, katanya irdina xmakan sgt nestum. skrg ni, sy ada masa yg byk utk test2 apa mknn yg irdina suka..n yg serasi dgn dia, terutamanya dr segi penghadaman dia la. alhamdulillah, spnjg 1 minggu ni, irdina berselera mkn bubur nasi  + carrot. 2kali sehari, walaupun amaunnya xbyk. ok la compare ngan mkn nestum dulu. n tgk kn fizikal dia..sy rs mcm dh besar sket (pdhal kl duk sblh bdk2 lain, kecik lg puteri sy nih, huhu...). last timbang irdina 6.2kg ms checkup 6bulan. since 7 & 8 bulan xde checkup, hrp2 checkup 9 bulan next month, berat bdn irdina naik la..

dan, arini sy perasan 2 bnda baru irdina buat.
1) mulutnya bising duk sebut perkataan baru "na..na...na..na..na..na..". smpai masa tido pn blh sebut! sblm ni selalu sebut "ta..ta..ta..ta..ta..ta..", "pa..pa..pa..pa..pa..pa.." , "da..da..da..da..da..da.." ...
2) dh pandai bermain2 jari... mcm dlm video bwh ni. mata ralit tgk tv, tp jari x duk diam...hai, anak ummi...

video

ada masa lg seminggu, hrp2 sy blh buat stok susu irdina byk2..sbb pasni jadual blaja xtau lg camane. n nk cuba test cara nk bekalkan mknn irdina ke nursery.

semoga sayang ummi membesar dgn sihat n ceria!

Tuesday, 7 February 2012

Ujian buat kami...

salam..

sekejap je masa berlalu..dh seminggu sy memegang status "unemployed". sementara registration day yg jatuh pd 18 Feb nnti, sy ada lg 2 minggu lebih utk berehat n mempersiapkan diri utk menempuh alam kampus.

hurm, dlm masa seminggu ni, ada kejadian buruk yg berlaku. br je selesai urusan d tempat keje lama (yg byk kerenah even dh last2 pun...sedey arr..), berlaku plak kejadian yg x disangka ni. perasaan terkejut n trauma masih ada lagi sampai arini...yg bestnye, otak n minda terus x fikir psl mslh2 d tpt keje lama lg, sbb kejadian yg menimpa ni btl2 mengalih minda ke arah urusan2 yg lg teramat penting..

khamis lepas, husband sy x keje. sy dh plan nk g setelkan hutang piutang ngan ptptn thru epf (dgn sedikit simpanan tu, hrp2 bolehla clear kan hutang yg dh bertahun2 lamanya). kebetulan tetiba dia dpt panggilan urgent drpd ofis, memerlukan husband sy g ofis sekejap utk setelkan urusan yg urgent tu. alang2 dh ada urusan2 tu, kami pn decide keluar sama2 la, senang sket. so, dlm kol 1130pg kami pn gerak dr rumah menuju ke ofis husband. sampai kt sana, sy n Irdina terpaksalah tunggu skjp sementara husband sy menjalankna tugas dia. selesai tu, kami menuju ke pejabat kwsp shah alam plak, isi n submit form utk pengeluaran tu. then, on d way blk, singgah la bbrp kedai lg..g beli plastik utk susu Irdina lah...amik cadar kt kedai dobi lah..beli mknn sket lah...n akhirnya sampailah kami kt umah dlm kol4ptg. usai tiba d dpn umah, husband ckp.. "Alhamdulillah, dh settle sumer. sesungguhnya perancangan Allah itu Maha Hebat.."

keadaan mcm biasa pd mulanya...husband buka gate, masukkan kereta ke parkir, then kami keluar kete nk masuk umah. husband buka pintu n dia nmpk something pelik "eh, kenapa ada 3btg besi kt atas kerusi ni?" ms tu, otak kami dgn pantas melakukan tugasnye, dan meramalkan ada sesuatu perkara buruk dh berlaku!! darah berderau ke kepala n hati mula xkeruan..kami cpt2 masuk ke dlm umah dan apa yg kami ramalkan bbrp saat td mmg btl2 berlaku.. keadaan rumah berserakan n ternyatalah..rumah kami sudah dipecah masuk! astaghfirullahal Aziim...subhanallah..kami mengucap pnjg....


sepantas2 nya sy n husband check seluruh rumah n nk pastikan apa kerosakan n brg2 yg hilang...mashaAllah, brg2 berharga n yg kami syg, dh xde!dlm keadaan panik n kekalutan tu, kami cpt2 bergegas ke balai polis berhampiran utk buat report.. itupun stlh pastikn brg2 berharga lain yg masih tinggal, kami bw bersama..


selesai buat report, kami blk ke rumah n cuba bertenang. sbnrnya, kami berdua masih lg terkejut n xsangka dgn apa yg berlaku. sy n husband xbyk berbicara..masing2 termenung n melayan jiwa kacau masing2. sekejap2, sy pandang husband n husband pandang sy...mata masing2 berkaca dek kerana terkejut n dlm keadaan trauma. menjelang maghrib, polis penyiasat dtg ke rumah kami utk mengambil kenyataan n siasatan lanjut. ms ni, jiran2 pn ada dtg n menenangkan kami.


malamnya..perasaan terkejut td dh mula reda sket..dgn kehadiran jiran2, sedikit sbyk dpt mengurangkn kegusaran di hati. walaupun terkejut n terkilan n sedey dgn apa yg berlaku, tp kami redha dgn ketentuan Allah. sesungguhnya perancangan Allah itu Maha Hebat...smg kami digolongkan dlm golongan org2 yg sabar...amiin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...